eOptika

Az eOptika Kft. optikai termékek, szemüvegek, monitorszemüvegek, kontaktlencsék napszemüvegek és kiegészítők internetes kiskereskedelmével foglalkozik.

Célunk, hogy az ügyfeleink számára a bolti vásárlásnál lényegesen olcsóbban, egyszerűbben és gyorsabban biztosítsuk megszokott termékeiket.

Egyszerűbbé és átláthtóbbá tesszük a cégek számára a jogszabályi kötelezettségüknek való megfelelést. Üzletünkben, vagy akár az ön cégénél kihelyezve lehetőség van látásvizsgálatra a legmodernebb eszközökkel, kontaktlencse vizsgálatra, vagy akár szemüveg készítésre.  Termék kínálatunkat, frissülő választékkal és folyamatos akciókkal a következő oldalon tudja áttekinteni, ahol a különböző menüpontok segítségével könnyen eligazodhat:

http://www.eoptika.hu

https://eoptika.hu/kategoriak/monitor-szemuveg.hu

Elszámolható szemüveg

Blue light monitor szemüvegek-Kékfény szűrő szemüveg monitor előtti munkavégzéshez

Mi a monitor szemüveg és kik számára ajánlott?

A monitor szemüveg – más néven számítógép szemüveg, monitorszűrő szemüveg- nem egy hagyományos szemüveg. Különlegessége az, hogy ez egy kékfény szűrővel ellátott, nulla dioptriás szemüveg azok számára, akiknek nincs szüksége látásjavításra, azonban a munkájukból kifolyólag hosszú órákat kényszerülnek a számítógép előtt tölteni. Ilyenkor a látás elhomályosodik, a szemek fájnak, szúrnak , égnek. Ráadásként a szemtüneteket gyakran kíséri fej-, nyak-, vagy hátfájás. Ezt a tünetegyüttest számítógép előtti munkavégzés okozta szindrómának, azaz Computer Vision Syndrome-nak ( CVS) nevezzük. Ennek elkerülése érdekében felbecsülhetetlenül hasznos a monitor előtti szemüveg, kék fény szemüveg viselése.

Monitor védőszemüveg használata azonban nem csak fokozott számítógép használat esetén hasznos, a televízió, a tablet és az okostelefon éppúgy nagyobb mennyiségben bocsát ki kék fényt, melyekkel szemben szintén védelmet nyújtanak a monitor szemüvegek.

Mennyibe kerül egy számítógép szemüveg?

A monitor szemüveg ár szempontjából annyi, mint egy olcsóbb szemüveg keret. A monitorszűrő szemüveg ára tehát pénztárca kímélő, különösen, ha az eOptikánál vásárolja meg, a bolti ár töredékéért.

1.) Kik jogosultak az Ön cégénél elszámolható szemüvegre?

 • A munkahelyükön napi 4 óránál hosszabb időt töltenek számítógépes monitor előtt
 • Nem pénztárosi, gépjárművezetői munkakörben vannak foglalkoztatva, illetve nem mobil eszközt használnak többségében munkájuk során.
 • Nem hordanak kontaktlencséket, bifokális, progresszív, vagy munkaprogresszív lencsékkel ellátott szemüvegeket, illetve a fényre sötétedő többfókuszú lencsével ellátott szemüvegeket. 

2.) Milyen szemüveg típusokat kell a munkaadónak díjmentesen biztosítania a Munka törvénykönyve alapján munkavállalói számára (az 1. pontban felsoroltak teljesülése esetén)?

 • Éleslátást biztosító szemüvegek
 • Munkavédelmi védőeszköznek minősülő 0-ás monitorszemüvegek
 • Éleslátást biztosító szemüvegek kék fény védettséggel

3.) Mit kell Önnek, mint munkaadó kifizetnie, ha a munkavállaló ilyen szemüveget igényel?

Éleslátást biztosító szemüveg: a munkavállalónak kötelező először üzemorvosi vizsgálaton résztvennie, amelyet legalább két évente meg kell ismételni. Amennyiben az üzemorvos úgy ítéli meg, hogy további látásvizsgálatra van szükség, beutalhatja szemészeti vizsgálatra. A vizsgálat költségei a munkáltatót terhelik.

A vizsgálatot követően kerülhet sor a szükséges szemüveg beszerzésére. A munkáltató köteles megtéríteni a képernyőhöz szükséges szemüveg árát. Ezt a szemüveget az Szja tv. 1. számú mellékletének 8.8. pontja alapján adómentesen térítheti meg, tekintettel arra, hogy ebben az esetben a szemüveg védőeszköznek minősül.

Amennyiben kék fény védettségű, 0-ás monitorszemüvegről van szó, nem kötelező az üzemorvosi vizsgálat. A munkáltató köteles megtéríteni a képernyőhöz szükséges szemüveg árát. Ezt a szemüveget az Szja tv. 1. számú mellékletének 8.8. pontja alapján adómentesen térítheti meg, tekintettel arra, hogy ebben az esetben a szemüveg védőeszköznek minősül.

4.) Mi az a felső érték, amit a munkaadóknak térítenie kell, ilyen szemüveg beszerzés esetén?

A fenti kérdéskört szabályozó rendeletek és törvények (50/1999. (XI.3.) EüM rendelet és 1995. évi CXVII. törvény (Szjatv,) 1.számú mellékletének 8.8. pontja) egyike sem határoz meg felső értékhatárt az ilyen beszerzések és azok elszámolhatósága tekintetében.

A lehetséges beszerzések felső értékhatárát általában az adott cég belső szabályzata szabályozza, annak hiányában pedig jellemzően az adott munkahelyi elöljáró, vagy HR munkatárs hoz döntést.

A hazai vállalati és közigazgatási szférában általánosnak tekinthető a 30.000 ft-os beszerzési értékhatár, de találtunk példákat ennél alacsonyabb és jelentősen magasabb értékhatárokra is.

5.) Miért van szüksége a munkavállalóknak kék fény elleni védelemmel ellátott monitor szemüvegre? Milyen negatív hatásai vannak a számítógépes képernyő előtti munkaóráknak?

Az ibolyakék fény (HEV). mely nagy mértékben érkezik a mesterséges LED forrásokból, valamint telefonunk és számítógépeink kijelzőiből, nem csak a látásunkat károsíthatja, de maradandó egészségügyi problémákat okozhat. A számítógépes-látás szindróma fő okozója a hosszantartó monitor bámulás. Ez a tünetegyüttes többnyire szemszárazságból, fejfájásból és fáradékonyságból áll.

6.) Mik a szemüveg igénylés jellemző módjai különböző vállalat típusoknál?

Ha az ön cége nagyvállalati kategóriába tartozik,  a legkézenfekvőbb megoldás, ha a HR osztály (munkatárs) gyűjti össze a felmerülő igényeket.

Közép , vagy kisebb méretű cégnél, ahol nincs HR osztály, vagy munkatárs, az első számú vezetőnek, vagy a cégen belül dedikált munkatársnak érdemes az igényeket összegyűjteni.

Ha szeretne segítséget kapni a megfelelő információk begyűjtésében és az igények felmérésében, vegye fel velünk a kapcsolatot, telefonon, vagy emailen, vagy a érdekel gombon keresztül és mi elvégezzük Ön helyett ezt a feladatot.  Igény esetén összegyűjtjük és továbbítjuk a megfelelő és releváns információkat, amik segíthetik Önt a rendeletekkel kompatibilis döntés meghozatalában.

7.) Hogyan érdemes kezelnünk a szemüveg beszerzés folyamatát?

A szemüvegek beszerzését a munkaadók jellemzően kétféle módon intézik:

 • Központilag szervezik meg a szemüvegek beszerzését. Ebben az esetben valaki a vállalaton belül összegyűjti és összegzi az igényeket és az adott vállalat/intézmény egyszerre rendeli meg és fizeti ki azokat.
 
 • Az adott munkaadó a szemüveget igénylő munkavállalóra  bízza a szemüveg kiválasztását és megvásárlását. Ebben az esetben a munkavállaló online, vagy szaküzletben személyesen vásárolhatja meg a szemüvegét, amely ellenértékét a munkaadó megtéríti számára. Az összeg visszatérítésére abban az esetben van lehetőség, ha a munkavállaló a vásárlás során számlát állíttat ki a munkaadó nevére és címére, amire külön fel kell hívni a munkavállalók figyelmét és meg kell kapniuk a helyes számlázási adatokat.
 •  
Ha szeretne segítséget kapni az egyedi, vagy az összes szemüveg beszerzésében, vegye fel velünk a kapcsolatot és mi megszervezzük és kezelni fogjuk a teljes folyamatot. Igény esetén összegyűjtjük az Önök munkatársainak jogos igényeit és ajánlatot teszünk a megfelelő szemüveg elkészítésére és kiszállítására.
 

eOptika jellemzői

online rendelés egyszerően, gyorsan

dioptria nélkül vagy dioptriával

széles választék, alacsony árak

adómentes juttatásként elszámolható

 • csoportos vagy egyéni megrendelések kiszolgálása
 • igény szerint választható szállítási módok
 • gyors szállítás hatalmas készletről
 • folyamatos akciók
 • nem csak termékekkel,  szűrésekkel és szolgáltatásokkal is segítünk
 • rendeléstől függően akár egyedi árazás
 • ügyfélszolgálat: +36 (30) 22 22 275,  kapcsolat@eoptika.hu 

Monitorszemüveg

Különlegessége az, hogy ez egy kékfény szűrővel ellátott,  dioptria nélküli, vagy dioptriás szemüveg. Modern társadalmunkban látásunk szempontjából az egyik legveszélyesebb dolog a monitor, televízió, tablet, okostelefon előtt eltöltött hosszú órák. Szemünk egészségének megóvása érdekében, fontos hogy ehez használjunk monitor szemüveget.

 Látogasson el a honlapunkra, ahol a teljes termékválasztékot megtekintheti az árainkkal:

https://eoptika.hu/kategoriak/monitor-szemuveg.html

 

Kontaktlencse

Gyors és egyszerű megoldás az online rendelés, amivel időt, pénzt és energiát takaríthat meg,  1-2 napos szállítási határidővel. Áraink 30-50 %-kal alacsonyabbak mint  a bolti árak. A legnagyobb kontaktlencse gyártók, garantáltan eredeti termékeit knáljuk. Rendeléseink 80 %-át saját raktárunkból szolgáljuk ki.

Látogasson el a honlapunkra, ahol a teljes termékválasztékot megtekintheti az árainkkal:

https://eoptika.hu/termekek/kontaktlencse.html

Szemüveg

A szemüveg öltöztet. Sajnos az idő haladtával a látóélességünk romlik, különböző látásproblémák jelentkeznek. Ismert tény, hogy 40 éves kor fölött a szemlencsénk rugalmassága csökken,  ezáltal pedig a szem fókuszáló képessége gyengül. Rendszeresen vegyünk részt szűrővizsgálatokon. Egészséges életmóddal és étrenddel ugyancsak javíthatunk a szemünk egészségén.

Látogasson el a honlapunkra, ahol a teljes termékválasztékot megtekintheti az árainkkal:

https://eoptika.hu/kategoriak/szemuveg-akcio.html

Napszemüveg

1.) Fontos! 100%-ban kiszűreje a káros UV sugarakat egészen 400 nanométerig. Igy szemünk biztonságban van  az Ultraibolya sugárzással szemben.

 2.) Fontos! Megfelelő látáskonfortot biztosítson, még erős napsütésben is , védjen a vakító fénysugarakkal szemben. 

3.) Fontos! Napszemüvegünk mögül, minőségi, kontrasztos képet lássunk.

Látogasson el a honlapunkra, ahol a teljes termékválasztékot megtekintheti az árainkkal:

https://eoptika.hu/kategoriak/napszemuveg-akcio.html

Kontaktlencse folyadék

Nélkülözhetetlen kellékei a kontaktlencséknek. Az ápoló folyadékok speciális összetételük révén megakadályozzák a zsír és fehérje lerakódásokat, illetve a különböző  baktériumok ellen is védelmet nyújtanak. A lencsék megfelelő tisztításával elkerülhető a szem irritációja, gyulladása.

Látogasson el a honlapunkra, ahol a teljes termékválasztékot megtekintheti az árainkkal:

https://eoptika.hu/termekek/kontaktlencse-folyadek.html

Szemcsepp

A jó szemcsepp ismérve: hidratáltság, komfortérzet, egész napon át!

A szemszárazság korunk egyik jellemző szemproblémája kortól és nemtől függetlenül. Okai a leghétköznapibb tevékenységekre, körülményekre vezethetők vissza, mint pl. az órákon át tartó monitorhasználat, légkondícionált helységben való tartózkodás, de a könnycsatornák zavara is szemszárazsághoz vezethet. A szemek könnyen kifáradnak az egész napos számítógép használat mellett, vagy ha túl sokat tévézünk. Allergiásoknak tartósítószer nélküli szemcsepp és sérülésből felépülőknek regeneráló szemcsepp javasolt.

Látogasson el a honlapunkra, ahol a teljes termékválasztékot megtekintheti az árainkkal:

https://eoptika.hu/kategoriak/szemcsepp.html

 

eOptika további szolgáltatásai

Látásvizsgálat

Szemvizsgálat

Szemüveg készítés

Szemüveg javítás

Ingyenes táv-konzultáció

Kontaktlencse vizsgálat

Látásélesség vizsgálat

Computeres szemvizsgálat

Tudjon meg többet.
Lépjen velünk kapcsolatba!

Szeretné, ha az ön munkahelyén is elérhetővé válna a program? Bővebb információkért keressen minket az alábbi telefonszámon, vagy küldjön üzenetet kérdéseivel, elérhetőségeivel és felvesszük Önnel a kapcsolatot.

+36 30 52 32 684